Ibland behöver man ett djursjukhus

Att behöva åka till ett djursjukhus är inte speciellt roligt men det är något som ibland krävs. Men man ska bara åka till ett djursjukhus om det gäller ett akutfall, om man är osäker så kan man åka till djursjukhuset. När det gäller mindre skador eller sjukdomar kan man istället vända sig till en vanlig veterinär eller en smådjursklinik. De kan snabbt avgöra om du måste till ett djursjukhus eller inte men då vet du i alla fall om det är allvarligt eller inte.

Det finns djursjukhus i nästan alla städer i Sverige. Och det är inte speciellt svåra att hitta om man lägger ner lite tid på att söka på internet. Det är nämligen det enklaste sättet att hitta ett djursjukhus på om man nu inte redan vet vart ett sådant finns.

AniCura Djursjukhuset i Jönköping är ett djursjukhus och smådjursklinik som hjälper alla storlekar på djur. De kan både hjälpa till att vaccinera men gör även större operationer. Behöver du hjälp med ditt djur så kan de hjälpa dig på absolut bästa sätt för dig och ditt djur.

När behöver man ett djursjukhus?

Först och främst så gäller regeln. Om man inte vet om man behöver ett djursjukhus så är det troligt att man inte behöver ett. Det kan då ofta räcka med en vanlig veterinär eller en smådjursklinik. Men om man är osäker så kan man alltid ringa och fråga. Men om du tror att det kan vara något allvarligt men är osäker så är det bättre att åka in med djuret omedelbart. För även om du kan få en tid på en smådjursklinik samma dag så kanske det är försent om det är något allvarligt. Så om djuret verkar vara väldigt sjukt eller skadat så är det ett djursjukhus som man ska åka till.

Men som sagt så vet man oftast att man behöver ett djursjukhus om det är allvarligt. Då ska man hitta det närmaste och åka dit så fort som möjligt. Det går även att begära en transport av ett sjukt djur om det är allvarligt. Eller om det inte går att flytta djuret.

När behöver man inte ett djursjukhus?

Det är en ännu svårare fråga än när man behöver ett. Det är nämligen aldrig enkelt att avgöra hur sjukt ett djur är om man inte själv är veterinär. Men om det gäller en rutinkontroll eller en vaccination så ska man inte åka till ett djursjukhus. Då slipper man få en utskällning för att man tagit tid från riktigt sjuka djur. Men om ditt djur verkar vara sjuk eller skadat så är det ofta bra att åka direkt till djursjukhuset. Framförallt om det är sent på kvällen då det inte finns så många smådjurskliniker som har dygnet runt öppet. Medans de flesta djursjukhus är öppna 24 timmar om dygnet. Är man osäker så är det dit man ska åka.

Men det är aldrig en enkel sak att avgöra då djur tyvärr inte kan berätta vad som är fel.

Vad säger lagen?

Det som står i lagen är att du som ägare är skyldig att se till att ditt djur inte lider i onödan. Så om ditt djur är sjuk eller skadad så har du en skyldighet att se till att djuret får vård snarast möjligt. Annars är det nämligen djurplågeri.