Byta däck själv eller på firma

Många ställer sig frågan om de ska byta däck själva eller om de istället ska lämna in bilen till en däckverkstad. Det är inte en helt enkel fråga och mycket beror på ens egna omständigheter och budget. För den som har möjligheten att använda sig av en däckverkstad istället för att byta däck själv så finns det flera fördelar med det. Först och främst så får man en garanti att arbetet blir gjort korrekt och en däckverkstad kontrollerar även mönsterdjup och andra saker med däcken.

Genom att lämna in sin bil till en däckverkstad så slipper man riskera att köra med osäkra däck och det är framförallt något för den som inte riktigt känner till vad som gäller för däck i Sverige. En däckverkstad kan även kontrollera så att däcken inte är för slitna eller att något däck slitits mer än ett annat.

Den enda fördelen man får av att byta däck själv är att det kostar mindre. Däremot så tar det längre tid och man får göra hela arbetet själv. Något som inte är det enklaste om man inte har rätt verktyg och om man inte heller är van vid att göra det.

Lämna in bilen till en däckverkstad

Som med allt så bör man alltid jämföra priser och kvalitet på olika däckverkstäder så att man får den tjänsten man vill ha till det lägsta priset. Något man enkelt kan skapa sig en översikt själv genom att använda sig av nätet. Då kan man enkelt se vilka däckverkstäder som finns i närområdet och vad dessa kostar att använda sig av.

Vill man verkligen byta däck själv så kan man alltid göra det men det finns ytterst få fördelar med att göra det. Det enda som man egentligen sparar är pengar och då ett däckbyte inte är speciellt dyrt så är frågan om man inte sparat mer om man lämnat in bilen istället.

En fördel som kan finnas med att byta däck själv är om man varit ute i sista minuten innan vinterdäcken ska bort och inte lyckats få någon tid. Då kan det vara en stor fördel med att byta däck själv istället för att ha en bil man inte kan använda sig av.

Så därför ska man alltid boka in en tid på en däckverkstad i god tid för att undvika att det händer och har man möjligheten så kan man boka in det redan när man sätter på vinterdäcken eller sommardäcken.

Att tänka på när det gäller att byta däck

Har man aldrig bytt däck tidigare så kan det vara bra att fråga någon om råd och tips på hur man ska göra. Det krävs lite för att däcken ska sitta ordentligt och för den som inte är speciellt händig så kan det vara bättre att låta någon annan byta däck åt en.

Man ska alltid välja en däckverkstad som pumpar däcken och kontrollerar dem för att se om de är slitna eller skadade. Allt för att man ska vara så säker på vägen som möjligt.